Roulette

Roulette is een zeer bekend casinospel, dat in meerdere varianten gespeeld kan worden. De twee grootste varianten zijn Frans en Amerikaans roulette.

Bij roulette wordt een klein balletje, ook wel de kogel genoemd, op een draaiende cilinder gegooid. De cilinder bestaat uit verschillende vakjes die allemaal genummerd zijn. Hier zie je dan ook één van de verschillen tussen Amerikaans roulette, en Frans roulette.

Bij Amerikaans roulette zijn er in totaal 38 vakjes. Er is een nul vakje en een dubbel nul vakje. Bij Frans roulette zijn er 37 vakjes, hier is geen dubbel nul vakje.

Inzet op Roulette

Van te voren zet de speler dus zijn fiches in op vakjes naar keuze. De speler kan er voor kiezen zijn fiches te spreiden, maar kan ook alles op één vakje zetten. Wanneer alles op één vakje gezet wordt, is de winst groter als dit het juiste vakje was. Maar door fiches te verspreiden over de speeltafel, is de kans op een winnend nummer weer groter.

De fiches worden ingezet op de speeltafel. Daar staan exact dezelfde nummers op als op de cilinder. De speler wint wanneer  de kogel op het juiste vakje terecht komt. Komt deze op een ander vakje, dan raakt de speler de inzet kwijt.

Verschillende kleuren

Naast de verschillende nummers, hebben de vakjes ook nog verschillende kleuren. Er zijn rode, groene en zwarte vakjes. De kleuren zijn bij zowel Frans als Amerikaanse roulette hetzelfde. De nul en eventueel de dubbel nul zijn groen. De andere vakjes zijn zwart of rood.

Bij roulette kun je ook inzetten op kleur. Dan heb je dus al een grotere winkans, maar win je er ook minder mee.

Tactieken

Roulette is een gokspel, maar met goede tactieken kunnen de winkansen flink stijgen. Er zijn tientallen Roulette Strategieën die mensen gebruiken om hun kansen te vergroten. Hieronder kun je een paar van deze strategieën zien.

Kolomstrategie

Naast kleur en nummer, kan er ook nog geld ingezet worden op een kolom. De speeltafel is in verschillende kolommen verdeeld. Nu kun je dus een fiche inzetten die geldt voor de hele kolom. Komt de kogel op een nummer in deze kolom, dan wint de speler.

One hit wonder

Het one hit wonder is een bepaalde strategie die er vanuit gaat dat hoe langer een bepaald vakje niet het winnende vakje is geweest, hoe meer kans er is dat dit spoedig wel het geval zou zijn. De speler blijft met deze strategie dus inzetten op hetzelfde vakje.

Geheugenspel

Het geheugenspel is een tactiek die er vanuit gaat dat een nummer niet vaak achter elkaar het winnende getal is. De speler zet bij deze tactiek in op alle nummers, behalve op de drie winnende nummers van de afgelopen keren.